Alles Over Spiritualiteit Zonlicht doordringend donkere wolken over diep ravijn - Alles Over Spiritualiteit Banier

New Age muziek

QUESTION: Wat is de boodschap van New Age muziek?

ANSWER:

De New Age muziek is voortgekomen uit muziek die in de jaren ’70 door Paul Horn en John Fahey werd geschreven om het bewustzijn van de spirituele New Age beweging te verhogen. De meeste New Age liedjes zijn instrumentaal, en de schrijvers van New Age muziek zeggen dat hun werken bedoeld zijn om het bewustzijn van de luisteraar naar een hogere spiritualiteit te tillen, die verbonden is aan “heidense” afgodenaanbidding. Een groot gedeelte van de New Age muziek wordt gebruikt als achtergrondmuziek voor hypnose, mystieke genezingsbijeenkomsten en pogingen om in contact te treden met de geestenwereld.

Er zijn meerdere genres binnen de New Age muziek, van New Age jazz en Keltische muziek tot ontspanningsmuziek en natuur- en mystieke geluiden. In deze genres worden een aantal verschillende stijlen (zoals jazz, rock, folk en andere stijlen van over de hele wereld) vermengd om een vredige stemming te produceren.

Is het wijs om naar muziek te luisteren die verbonden is aan heidense afgodenverering?

Hier volgen enkele dingen die je kunt overwegen voordat je New Age muziek gaat kopen of beluisteren. Het belangrijkste is: weet wat er in de muziek is geschreven. Als de muziek duidelijk wijst op een heidens soort aanbidding, luister dan niet naar die bepaalde uitvoering van de New Age muziek. Als de muziek geadverteerd wordt als een hulpmiddel bij Keltische druïden rituelen, spiritualisme of Wicca-genezingen, luister dan niet naar dergelijke occulte vertolkingen. Als de muziek aanzet tot losbandig/sensueel gedrag, of aanzet tot zelfmoordgedachten of enige andere gewelddadige of vernietigende handelingen ten opzichte van jezelf of anderen, koop of beluister dit soort muziek dan niet.

In New Age muziekwinkels kan een mens spullen kopen die hen zogenaamd kunnen bijstaan op hun geestelijke zoektocht. Voor zo’n tien euro kun je een potje “aura-reiniger” kopen om je energieveld “op te poetsen”. Maar kun je je energie niet beter gebruiken om je huis eens lekker schoon te maken? Met een veel goedkoper schoonmaakmiddel bovendien? En voor zo’n veertien euro kun je een extract kopen dat je de steun van een beschermengel geeft. Maar geeft God ons de steun van Zijn engelen niet 100% gratis?

Leer meer over New Age!


WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragenCopyright © 2002-2021 AllAboutSpirituality.org, Alle rechten voorbehouden