Leven na de Dood

Leven na de Dood

 - Wat is de Waarheid
U bent hier: Spiritualiteit >> Leven na de Dood

Leven na de Dood: Waarom is dit Zo'n Interessant Onderwerp?
Leven na de Dood - Vanwaar de interesse hierin? Combineer gebeurtenissen zoals de aanval op 11 September 2001 met het demografische fenomeen dat de 'Baby Boom' generatie nu de vijftig is gepasseerd, en opeens raakt de realiteit van dood door rampen of gewoon door hoge leeftijd ons ineens heel persoonlijk.

Het lijkt er dus op dat steeds meer mensen dezelfde vraag stellen als Job, bijna 4,000 jaar geleden in de Bijbel: "Als een mens sterft, zal hij dan opnieuw leven?" Wat zou een fundamenteler vraag over leven (of dood) kunnen zijn? ReÔncarnatie-theorieŽn zijn populair in zowel Oosterse religies als in de New Age varianten hierop. Het lijkt alsof mensen comfortabel zijn met het idee dat zij een nieuwe kans krijgen om op aarde terug te keren om nog meer zaken te ontdekken en te begrijpen, of om dingen recht te zetten. Sommige nihilistische denkers geloven dat de dood het absolute einde is; maar tegengesteld aan wat velen zouden vermoeden, is het zo dat de meeste mensen geloven dat de dood niet het einde is. In de een of andere vorm gaan we verder.

Toen Jezus met Martha sprak over de dood van Lazarus, haar broer, verklaarde Hij, "Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft, en ieder die leeft en in mij gelooft zal nooit sterven." (Johannes 11:25-26) Hier begon Jezus met het presenteren van de verbazingwekkende bewering dat er leven na de dood is. Jezus ging toen nog een stap verder en bracht Lazarus weer tot leven nadat hij vier dagen in een graftombe had gelegen. Op dat moment liet Jezus iedereen weten dat Hij zelf later het graf zou overwinnen!

"Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft." (Johannes 3:16).

Voor sceptici is het hele idee van de hemel slechts het produkt van een levendig voorstellingsvermogen. Voor vele anderen is het Bijbelse idee van de hemel te fantastisch of te denkbeeldig. Maar Christenen leven hun leven met een stoutmoedige hoop, dankzij het bewijs van de geschiedenis die met overtuigende helderheid heeft laten zien hoe Jezus ons niet alleen is voorgegaan in de dood, maar ook hoe hij uit de dood terugkwam en naar de hemel opsteeg.

Leven na de Dood: Bewijs?
Bestaat er mathematisch bewijs voor leven na de dood? Nee. Maar als je het levensveranderende bewijs voor God, Jezus en de Bijbel gelooft, dan is de hemel net zozeer een concrete realiteit voor je als de Heer waarin je je absolute vertrouwen hebt geschonken. Het is geen fantasie: het is de absolute levensveranderende hoop die ons aansterkt en ons vrede brengt.

"Dit alles schrijf ik u omdat u moet weten dat u eeuwig leven hebt, u die gelooft in de naam van de Zoon van God." (1 Johannes 5:13)

Leer Nu Meer!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Praat over ons:

Volg ons:


Discipelschap

Christelijke Verantwoording
Het Lam van God
God's Namen
De Dood en de Hemel
Is Homosexualiteit een Zonde
Is de Doop Noodzakelijk om Gered te Worden
Hoe We Engelen Zien
Verleiding Weerstaan
Het Boek Genesis
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Evangelisatie
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Add Leven na de Dood to My Google!
Add Leven na de Dood to My Yahoo!
XML Feed: Leven na de Dood


Spiritualiteit Thuispagina | Over Ons | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutSpirituality.org, Alle Rechten Voorbehouden.